medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

Aksakal: "Bunlar hakikaten komedinin nirvanasını yaşıyor"

Güncel - 19/07/2023 37 Gösterim 0 Yorum

Aksakal, Milletler Ligi finaline 3-1’lik net skorla Çin’i yenerek tarihi bir şampiyonluk kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Cumhuriyet’in 100’üncü yılında adeta güneş gibi parladığını ifade ederek, “Teknik kadromuz ve yöneticilerimizle birlikte Filenin Sultanlarının her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Göğsünde şanlı bayrağımızı gururla taşıyan her bir sporcumuz bizim milli gururumuzdur.” dedi.

Kıbrıs Adası’nda 40 yaşını doldurmuş bir Türk devleti olduğunu belirten Aksakal, “Elbette sonsuza kadar da yaşayacak ve yaşatılacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın davetlisi olarak yarın yapılacak olan törenlerde Demokratik Sol Parti olarak gururla yerimizi alacağız. Bu vesileyle Kıbrıs barış Harekatı’nın 49. Yılını bir kez daha kutlarken, Kıbrıs mücadelesinin efsane liderleri Dr. Fazıl Küçük ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş başta olmak üzere Barış Harekâtı emrini veren Başbakanımız, Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit’i, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ı, kurtuluş mücadelesinde canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum.” şeklinde konuştu.

Aksakal, Meclis’in 1. Yasama Yılı çalışmalarını 15 Temmuz itibarıyla tamamlayarak, 1 Ekim’de toplanmak üzere çalışmalarına ara verdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“14 Mayıs Genel Seçimleri ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yönetimsel yapılanma kararlarını takip eden kısa sürede bir kısım acil yasama çalışmalarını hayata geçirdi. Yeni yasama döneminde başta 2024 Bütçe Kanunu başta olmak üzere önemli gündemler Meclis çalışmalarının başında gelecektir. Ekonomide ve dış politikada yaşanan gelişmeler de tabiidir ki tarafımızdan yakından takip edilmektedir.”

“Kıbrıs’ta görev yapan Türk askerine ‘işgalci’ diyen PKK yandaşlarıyla yol yürüyenlerden zaten böyle bir karşı eylem beklenebilirdi.” ifadesini kullanan Aksakal, “Geçen hafta Mecliste görüşülerek yasalaşan Torba Kanun kapsamındaki yeni uygulamalar konusunda tribünlere oynayan işte bu CHP, şimdi de ekonomideki son gelişmeleri görüşmek üzere Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyormuş. Sevsinler sizi. Hakikaten komedinin nirvanasını yaşıyor bunlar.” şeklinde konuştu.

Aksakal, “Haziran ayı itibariyle hesaplanan enflasyon çerçevesinde çalışanlara yapılan ücret zammı ve refah payının aynı oranlarda emeklilere yansıtılmamış olması evvel emirde sadece Anayasa’nın değil, ilahi adaletin de eşitlik ilkelerine uymadığı bir gerçektir.” diyerek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu kararın yeniden gözden geçirilmesi konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızdan yüksek bir toplumsal beklentinin olduğunu belirtmek isterim. Esasen beklentinin bir çok haklı yönü vardır, zira Demokratik Sol Parti olarak daha önce önerdiğimiz yüzde 25 zammın, ele geçen maaşın baz alınması yerine kök ücretin baz alınarak yapılması 7 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığı üzerinde artış sağlayacak bir etki yaratmamıştır. Bunun adı halk arasındaki deyimiyle ‘elim hamur karnım aç’ gibi olmuştur. Bir kez daha tekrarlarsak yüzde 25 artış ele geçen maaş üzerine yapılmalı ve en az 4 bin lira seyyanen bir zam da ilave edilmelidir. Adil olan da budur.”

Akaryakıtın, tarımsal üretimde, sanayide, ulaştırmada ve enerjide temel girdilerden birisi olduğunu dile getiren Aksakal, “Bu artışın üretim maliyetlerini yükseltmesi bunun sonucu da mal ve hizmet fiyatlarının daha da artarak enflasyonla mücadeleyi olumsuz şekilde etkilemesi kaçınılmaz bir sonuçtur. Öte yandan hatırdan çıkarılmamalıdır ki, yüksek vergiler akaryakıt kaçakçılığının cazibesini artıran temel etkenlerden biridir. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde akaryakıt kaçağı yaygın karşılaşılan suçlardandır.” dedi.

Aksakal, atılması gereken öncelikli adımın akaryakıt sektöründe vergi kayıp ve kaçağını en aza indirecek önlemlerin geliştirilmesi olduğunu belirterek, “Buna yönelik olarak akaryakıtta, başka birçok alanda olduğu gibi, KDV stopajı yapılması gerçekçi bir yöntem olacaktır. Keza bu alanda uzmanlaşmış Hesap Uzmanlarınca sektörün sürekli olarak denetime tabi tutulması da yeni vergiler konulmadan ya da oranlar yükseltilmeden arzu edilen kamu gelirlerinin sağlanmasına yardımcı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Haberler

IMG
Ghebreyesus: DSÖ, Lübnan Halk Sağlığı Bakanlığı ile birlikte çalışıyor

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Lübnan'daki toplu kaza olayına yanıt vermek için Halk Sağlığı Bakanlığı ile birlikte çalıştığını belirterek, “Önceki aylarda, DSÖ ve ortakları, ülke hastanelerinin 3’te 2’sinden ...

- 20/09/2024
IMG
Türk: Hükümetleri gençler için dijital eğitimi teşvik etmeye çağırıyorum

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk, hükümetleri gençler için dijital eğitimi teşvik etmeye ve onları çevrimiçi tehditlere karşı korumaya çağırarak, “Çözümlerin insan hakları temelinde olması ve ...

- 20/09/2024
IMG
Pavel: Kore Cumhuriyeti, ileri teknolojiler alanında öncülerden biri oldu

Çekya Devlet Başkanı Pavel, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile birlikte ülkeler arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek için önemli bir platform olan Çek-Kore İş Forumu'nu resmen başlatma fırsatı bulduğu için mutlu ...

- 20/09/2024
IMG
Van ve Bitlis için kuvvetli yağış uyarısı

MGM’den yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden sonra Van çevreleri ile Bitlis'in kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ...

- 20/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10