medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

Başkan Alemdar ulaşımda yeni bir çalışmayı daha açıkladı

Güncel - 13/10/2024 2 Gösterim 0 Yorum

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, hayatın her alanında olduğu gibi ulaşımda da yepyeni bir stratejiyle altyapıya güç kazandırıyor.

Bir süre önce raylı sistemde yaşanan gelişmeyi açıklayan, 23 yeni otobüsü ulaşım filosuna dahil eden Alemdar, araç filosuna yeni metrobüslerin dahil ederek, ulaşım altyapısına güç katacaklarını açıkladı. Alemdar, mecliste alacağı yetkiyle 100 milyonluk yatırımla 5 metrobüsü ulaşıma kazandıracak.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı, metrobüsler için güzergahları belirledi. Metrobüslerin ulaşım sağlayacağı bölünmüş yolun projeleri hazırlanıyor. Bu aks tamamlandığında da metrobüsler vatandaşların hizmetine sunulmuş olacak.

Yaşanan son güzel gelişmeyi paylaşan Başkan Alemdar, meclis toplantısının ardından metrobüslerle ulaşım için, resmi sürecin resmen başlamış olacağını kaydetti.

ULAŞIMA 5 YENİ METROBÜS

Sakarya ulaşımı için gereken adımları kararlılıkla attıklarını açıklayan Alemdar, "Ulaşımda indirimi başlattık, 23 otobüsü filomuza dahil ettik. Hamdolsun raylı sistemde güzel gelişmeleri hemşehrilerimizle paylaştık. Şimdi de metrobüslerin alımı için süreci resmen başlatıyoruz. Ulaşım ekibimiz gerekli fizibilite çalışmasını yaptı, güzergah belirlendi. Projelerini hazırlıyoruz, bölünmüş yolları da tamamladıktan sonra metrobüslerimiz bu hatlarda çalışacak. Meclisimizden alacağımız 100 milyon TL'lik yetkiyle 5 adet metrobüsümüzü alıp inşallah hızla bünyemize kazandıracağız. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Uygulama esas projeleri hazır olan metrobüsler, Sakarya'da toplu taşımadaki yükü büyük ölçüde azaltacak ve yolculara rahat, konforlu ulaşım imkânı sunacak.

Haberler

IMG
Eylül Ayında Yenişehir Havalimanı’nda 13,000 Yolcu Ağırladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Bursa Yenişehir Havalimanı'nın 2024 yılı eylül ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Açıklamaya göre, Bursa Yenişehir Havalimanı'nda eylül ayında, ...

- 13/10/2024
IMG
Hırvat-Türk Dostluk Derneği’nden LÖSEV’e Anlamlı Ödül

Hırvat-Türk Dostluk Derneği 5 yılda bir verdiği bu ödülleri bu sene lösemi ve kanser alanındaki çalışmaları ve on binlerce çocuğun hayatına dokunması sebebiyle Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV'e verdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı ...

- 13/10/2024
IMG
Büyükakın: Kocaeli Gençleri Teknolojide Lider Olacak

TEKNOFEST 2024'te 11 teknoloji takımı Türkiye birinciliği getirirken 9 takım da farklı kategorilerde dereceye girmeyi başardı. TEKNOFEST tarihine geçen Kocaelili gençlerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ‘'Gençlerimizin geliştirdikleri ...

- 13/10/2024
IMG
Başkan Tugay,“Dünyaya örnek olacağız”

İzmirlilere daha iyi hizmet verebilmek ve kent yaşamını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen İzmir Şehir Kart projesinde yeni bir aşamaya geçiliyor. Alışverişlerde indirimlerden kampanyalara, öğrencilere özel avantajlardan sosyal yardımlara kadar birçok kolaylık sağlayan ...

- 13/10/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10