medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane’de toplu açılış töreninde konuştu

Güncel - 09/07/2023 62 Gösterim 0 Yorum

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Gümüşhane’nin civanmert insanlarına, her biri ayrı ayrı kadirşinaslık timsali Gümüşhaneli kardeşlerime sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Az önce Bayburt’taydık, şahsımıza seçimlerde verdikleri rekor destek için Bayburt’a teşekkür ettik. Şimdi de Gümüşhane’nin misafiriyiz. 28 Mayıs’ta yüzde 78,54 gibi tarihi bir oy oranıyla bizlere sahip çıkan Gümüşhane’ye teşekkür ediyorum. Bizimle omuz omuza yürüdüğünüz için, dualarınızda bizleri unutmadığınız için, sandık önünüze geldiğinde mührü bastığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Tarihimizin en kritik seçimlerinde sizler bizlere inandınız. Bize olan güveninizi de Türkiye ikincisi olarak gösterdiniz. Hiçbir kumpasın, hiçbir karanlık planın ve iftiranın aramızdaki şu muhabbeti sarsamayacağını yeniden ispat ettiniz. Son seçimlerde sadece 7’li koalisyon masasını devirmediniz, Pensilvanya’dan Kandili’ne tüm destekçilerini de siz sandığa gömdünüz. Türkiye üzerine plan yapanların, hesap yapanların oyunlarını benim Gümüşhaneli kardeşlerim bozdu.

Terör örgütlerine sırtını dayayanlara unutamayacakları bir ders daha verdiniz. Öyle bir tokat attınız ki hepsinin birden dengesini altüst ettiniz. O günden beri kendilerini toparlayamadılar. 28 Mayıs’tan bu yana kendilerine gelemediler. Hiç seslerini duydunuz mu? Şu anda hala birbirleriyle dövüşüyorlar. Milletin zekasıyla alay edenler, yaşadıkları şoku hala atlatamadı. Siyaset mühendislikleriyle seçim kazanmayı planlayanlar, iktidara giden yolu Batı başkentlerinde arayanları, terör örgütleriyle iş birliği yapmaktan utanmayanları, yalan ve iftiradan başka ağızlarından söz çıkmayanları sandığa gömdüğünüz için sizlerle gurur duyuyorum. Gümüşhane ile aynı sevdayı taşıdığım için Rabbime hamd ediyorum. Gümüşhane ile aynı yolun yoldaşı olduğum için Allah’a hamd ediyorum.

Sizlerin teveccühüne mazhar olabilmek için daha fazla koşturacağız. Sizlerin güvenine layık olmak için daha fazla eser ve hizmet üreteceğiz. Gümüşhane’yi bölgesinin parlayan yıldızı haline getirene kadar bize durmak, dinlenmek haramdır. Bugün hem sizlere teşekkür etmeye hem de yapımı tamamlanan eser ve hizmetleri açmaya geldik. Gümüşhane’ye teşekkür borcumuzu eserlerimizle de ifade edelim dedik.

Gümüşhane hepsi farklı alanlarda 1 milyar 100 milyon tutarında 52 kalem hizmet, eser ve yatırım tamamlandı. Yükseköğrenim yurtlarımızdan anaokulu, orta okul ve liseye, göletlerden sulama ve dere ıslahı projelerine pek çok eseri resmen devreye alıyoruz. AFAD’ın hizmet binası ile Emniyet Teşkilatımıza ait ek bina ve ilçe hizmet binalarını hizmete sunuyoruz.

Gümüşhane Belediyemiz ile ilçe belediyelerimizin millet bahçesinden, Pazar yerlerine, iş merkezlerinden cami, park, sosyal tesis ve konutlara 26 ayrı yatırımı resmen sizlerin istifadesine sunuyoruz. Bunlara ilaveten üniversitemize ait meslek yüksekokulu ve yurt binasını İl Özel İdaremizin İl Kültür Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerimizin çeşitli projelerini resmi olarak bugün hizmete açıyoruz. Böylece tek bir açılışla çeşitli alanlarda 1 milyar 100 milyon liralık yatırımı resmen bugün Gümüşhane’mize kazandırıyoruz. Hepsi birbirinden kıymetli bu yatırımların, hizmet ve eserlerin şehrimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.

Gümüşhane’nin hedeflerini ve ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Gümüşhaneli kardeşlerimizin beklentilerinin de farkındayız. Özellikle turizm alanında tabii güzellikleri ve keşfedilmeyi bekleyen tarih hazinesiyle Gümüşhane, çok ciddi bir potansiyele sahip. Bunların tam manasıyla harekete geçirilmesi için şehrimizi yeni projelerle destekleyeceğiz.

Ulaşımdan, sanayi ve üretime şehrimizin taleplerinin karşılanması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Bunları söylerken CHP Genel Başkanı gibi laf olsun diye söylemiyoruz. Şu anda onlar zaten kendi aralarında birbirine girdi.

Biz meydanlarda verdiği sözü Ankara’ya dönünce unutanlardan değiliz. Biz seçim dönemi atıp tutan, sonra bir daha ardına bakmayanlardan değiliz. Biz iki seçim arasında 15 günde ağız değiştirenlerden değiliz. Biz sözünün eri bir partiyiz. Biz sözünün takipçisi olan, sözünü senet olarak kabul eden bir ittifakız. 21 yıllık iktidarlarımız döneminde hep bunu yaptık ve bu dönemde de Cumhur İttifakı olarak partilerimiz verdikleri sözün arkasında durdu. Yapamayacağımız hiçbir vaadi meydanlarda dillendirmedik. Neyi taahhüt etmişsek Allah’ın izniyle onu da mutlaka yerine getirdik.

Gümüşhane’ye son 21 yılda 32 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 775 adet yeni derslik kazandırdık. Şehrimizle üniversitemizi buluşturduk. Gençlik ve sporda 7 bin 928 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Farklı branşlarda toplam 18 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda şehrimize toplam 870 milyon lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta toplamda 349 yataklı 6 hastane dahil 11 adet sağlık tesisi kazandırdık.

TOKİ vasıtasıyla bin 895 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 268 konutun yapımına devam ediyoruz. İl Evim projesiyle Gümüşhane’de toplam 398 konut inşa edeceğiz. İlk Evim Arsa projesiyle 260 konutluk altyapısı hazır müstakil ve müşterek arsalarımızı sizlerin hizmetine sunacağız. Kentsel dönüşümde 608 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik.

Gümüşhane Kelkit ayrımı Köse devlet yolundaki Köse şehir geçişi giriş ve çıkışındaki çalışmaları bu yıl bitiriyoruz. Gümüşhane- Bayburt ayrımı, Kelkit-Şiran güzergahı ile Kelkit şehir geçişini ise inşallah seneye tamamlıyoruz. Gümüşhane’de toplam 27 bin 600 metre uzunluğunda tünel inşa edip trafiğe açtık.

Gümüşhane ve Bayburt’a hizmet verecek, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanımızın inşaatı sürüyor. İnşallah Gümüşhane ve Bayburt’a hizmet edecek bu havalimanımızla Bayburt ve Gümüşhane bir başka hal alacak. Artık uçaklarımızla geleceğiz, uçaklarımızla gideceğiz.

Özellikle son seçimlerde bizlere çok güçlü bir şekilde sahip çıkmanızın gönlümüzdeki yeri çok farklıdır. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri çok partili demokrasi tarihimizin en önemli seçimlerinden biridir. Türkiye bu seçimlerde aynı zamanlarda gelecek asrının nasıl olacağına da karar vermiştir. Milletimiz iradesine zincir vurulmayacağını bir kez daha göstermiştir. 28 Mayıs’tan bu yana muhalefetin ve masanın haline baktıkça bunu daha iyi anlıyoruz. Kavganın, tartışmanın ardı arkası kesilmiyor. Her gün bir gerilimin fitili ateşleniyor. Daha bir ay öncesine kadar ülkeyi beraber yönetmekten bahsedenler, bugün birbirlerine demediklerini bırakmıyor. Muhalefeti destekleyen vatandaşlarımız, oy verdikleri siyasetçilerin durumunu gördükçe adeta kahroluyor.

İki seçimde de başarısız oldular. Yenilgiye uğradılar, açıkça kaybettiler. Fakat hezimetlerini başarı gibi, yenilgilerini zafer gibi pazarlamaktan hala vazgeçmediler. Hadi toplam oyları yüzde 1’i dahi bulmayan tabela partilerinin sevincini anlıyoruz. Onlar siyasi tarihimizin en büyük tokatçılığına imza atarak CHP’den 39 milletvekili kopardı. Bay bay Kemal ‘Ben başarılı bir hesap uzmanıyım’ diyordu. Nasıl bir hesap uzmanısın ki, bütün milletvekillerinden kalktın 39 tanesini yüzde 1 oy toplamına sahip olmayan partilere verdin? Senden hesap uzmanı falan olmaz. Sen bizimle beraber girdiğin bütün seçimleri kaybettin hala utanmadan, sıkılmadan burada duruyorsun.

28 Mayıs’tan öncesinde iyi kötü bir partisi olan hemen herkes CHP Genel Başkanından ya cumhurbaşkanı yardımcılığı ya da bir bakanlık sözü aldı. Şimdi buna yeni sözlerin, yeni taahhütlerin ekleneceği anlaşılıyor. Gazi’nin hürmetine, CHP’ye oy veren vatandaşlarımıza Allah sabır versin.

Şu anda açılışını yaptığımız eser, hizmet ve yatırımların tekrar Gümüşhane’ye hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Haberler

IMG
Ghebreyesus: DSÖ, Lübnan Halk Sağlığı Bakanlığı ile birlikte çalışıyor

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Lübnan'daki toplu kaza olayına yanıt vermek için Halk Sağlığı Bakanlığı ile birlikte çalıştığını belirterek, “Önceki aylarda, DSÖ ve ortakları, ülke hastanelerinin 3’te 2’sinden ...

- 20/09/2024
IMG
Türk: Hükümetleri gençler için dijital eğitimi teşvik etmeye çağırıyorum

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk, hükümetleri gençler için dijital eğitimi teşvik etmeye ve onları çevrimiçi tehditlere karşı korumaya çağırarak, “Çözümlerin insan hakları temelinde olması ve ...

- 20/09/2024
IMG
Pavel: Kore Cumhuriyeti, ileri teknolojiler alanında öncülerden biri oldu

Çekya Devlet Başkanı Pavel, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile birlikte ülkeler arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek için önemli bir platform olan Çek-Kore İş Forumu'nu resmen başlatma fırsatı bulduğu için mutlu ...

- 20/09/2024
IMG
Van ve Bitlis için kuvvetli yağış uyarısı

MGM’den yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden sonra Van çevreleri ile Bitlis'in kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ...

- 20/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10