medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

DIHK Başkanı: Çin, Avrupa iş dünyası için vazgeçilmez bir pazar

Güncel - 10/07/2023 54 Gösterim 0 Yorum

Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin (DIHK) Ocak ayında göreve başlayan yeni Başkanı Peter Adrian, 9 Temmuz'da Deutsche Presse-Agentur'e (DPA) verdiği röportajda, tedarik zincirinin daha fazla çeşitlendirilmiş olmasına rağmen Çin'in, Almanya ve Avrupa işletmeleri için hâlâ önemli bir pazar olduğunu belirtti.

DIHK, Eylül 2019 itibariyle 82 bağımsız Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (IHK) koalisyonunun idari organıdır. DIHK, Almanya'da çok sayıda kamu hizmeti yüklenmiş olup, 3 milyon Alman şirketi adına konuşmaktadır.

Peter Adrian, "Alman hükümeti ve AB'nin anlaşılır endişeleri var. Aşırı bağımlılığın önüne geçmek için çaba sarf ediyorlar, ancak bu çabalar, sonuçta işletmelere fayda sağlamayabilir. İşte bu nedenle, işletmeler tedarik zincirini daha fazla çeşitlendirmeyi hedefliyorlar. Ancak buna rağmen, Çin hâlâ Almanya ve Avrupa işletmeleri için önemli bir pazar konumunda." ifadelerini kullandı.

DPA'da yer alan haberlere göre, haziran ayı ortalarında Almanya'da ilk kez yayımlanan ulusal güvenlik stratejisi, Alman hükümetinin gelecekte dış ve iç tehditlerle nasıl başa çıkacağını açıkladı. Belgede Çin'e 6 kez yer verilmiş ve ülke "işbirliği ortağı, rekabetçisi ve sistematik rakibi" olarak tanımlanmıştır.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, yaptığı açıklamalarda Çin'den tamamen ayrışmadan, ülkenin hammaddelerine olan bağımlılığının azaltılması gerektiğini defalarca belirtmiştir.

Peter Adrian, Çin'le olan ticari ilişkilerin mantıklı bir çerçeve içinde ilerletilmesinin, her iki tarafın da çıkarına uygun olduğunu vurguladı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Haberler

IMG
Ghebreyesus: DSÖ, Lübnan Halk Sağlığı Bakanlığı ile birlikte çalışıyor

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Lübnan'daki toplu kaza olayına yanıt vermek için Halk Sağlığı Bakanlığı ile birlikte çalıştığını belirterek, “Önceki aylarda, DSÖ ve ortakları, ülke hastanelerinin 3’te 2’sinden ...

- 20/09/2024
IMG
Türk: Hükümetleri gençler için dijital eğitimi teşvik etmeye çağırıyorum

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk, hükümetleri gençler için dijital eğitimi teşvik etmeye ve onları çevrimiçi tehditlere karşı korumaya çağırarak, “Çözümlerin insan hakları temelinde olması ve ...

- 20/09/2024
IMG
Pavel: Kore Cumhuriyeti, ileri teknolojiler alanında öncülerden biri oldu

Çekya Devlet Başkanı Pavel, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile birlikte ülkeler arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek için önemli bir platform olan Çek-Kore İş Forumu'nu resmen başlatma fırsatı bulduğu için mutlu ...

- 20/09/2024
IMG
Van ve Bitlis için kuvvetli yağış uyarısı

MGM’den yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden sonra Van çevreleri ile Bitlis'in kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ...

- 20/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10