medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

ESBAŞ Aşçıları, Başarılarıyla Ödüllendirildi

Güncel - 13/02/2024 49 Gösterim 0 Yorum

Şefleri Ahmet Çavuşoğlu ve Nur Biçimveren Ertaş yönetiminde yarışmaya hazırlanan ESBAŞ ekibi, Görkem Karip, Ahmet Sıray, Aydın Özçelik, Deniz Demirer, Mert Ersan'dan oluştu.

Gastronomi sektörünün toplu yemek, restoran, fas food ve catering gibi tüm alt kategorilerinde hizmet veren ESBAŞ Gıda İşletmeleri, geçmiş yıllarda da katıldığı uluslararası ve ulusal yarışmalardan 4 altın madalya kazanmıştı.

Firma, çalışanlarının ESBAŞ mutfağından öğrendiklerini, gastronomi bilimi ile birleştirerek yetkinliklerini arttırabilmesi için bu tür yemek yarışmalarına katılımı teşvik ediyor.

ESBAŞ'TA YEMEĞİN 14 BİN YILLIK TARİHİ SERGİLENİYOR

Ege Serbest Bölgesinde günde 25 binden fazla kişiye yemek üreten ESBAŞ Gıda İşletmeleri A.Ş., Türkiye'nin en modern yemek üretim tesislerinden birini işletiyor.

Yalın üretim felsefesi ve teknikleri ile planlama süreci tam otonom yönetilen ESBAŞ Gıda Üretim Farikası'nda, insanın ilk çağlarından günümüze yemek kültüründe yaşanan değişikliklerin yazılı ve görsel materyallerle anlatıldığı ‘ESBAŞ Gastronomi Sergi Alanı' da bulunuyor. Sergi alanında, insanlığın ateşi kullanmaya başlamasıyla birlikte ilkel beslenme alışkanlıklarında ne tür değişiklikler olduğundan, pişirme ile başlayan beslenme alışkanlıklarının ilkel dönemde kadın-erkek rollerinde yarattığı değişikliğe, mutfak kavramının oluşmasını sağlayan etkenlere ve toplu yemek üretiminin ilk nerede başladığına dair, yemeğin tarihçesini çok geniş perspektifte sergileniyor. Ziyaretçiler, ilkel dönemden günümüze kadar yemeğin tarih içinde geçirdiği değişimi yazılı ve görsel materyallerle anlatıldığı sergi alanını gezerken, menü, restoran kavramlarının nasıl çıktığını ve dünyadaki ilk restoranın nerede açıldığını da öğreniyor. Modern mutfaklardaki rollerin ilk nerede ortaya çıktığını ve hangi pozisyondaki mutfak görevlisinin ne iş yaptığı da sergi alanında verilen bilgiler arasında.

ESBAŞ ayrıca Ege Serbest Bölgesi içinde avangard hizmet veren ESBAŞ Restoran'da dünya ve Türk mutfaklarından lezzetler sunarken, müşterilerine fas foad ürünlerini sunduğu Foot Court ve çalışanlara tabildot yemek sunan ESBAŞ Kafeterya'yı işletiyor. Firma, bölgedeki özel etkinliklerinde bölgedeki firmalara catering hizmetleri de veriyor.

Haberler

IMG
Ghebreyesus: DSÖ, Lübnan Halk Sağlığı Bakanlığı ile birlikte çalışıyor

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Lübnan'daki toplu kaza olayına yanıt vermek için Halk Sağlığı Bakanlığı ile birlikte çalıştığını belirterek, “Önceki aylarda, DSÖ ve ortakları, ülke hastanelerinin 3’te 2’sinden ...

- 20/09/2024
IMG
Türk: Hükümetleri gençler için dijital eğitimi teşvik etmeye çağırıyorum

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk, hükümetleri gençler için dijital eğitimi teşvik etmeye ve onları çevrimiçi tehditlere karşı korumaya çağırarak, “Çözümlerin insan hakları temelinde olması ve ...

- 20/09/2024
IMG
Pavel: Kore Cumhuriyeti, ileri teknolojiler alanında öncülerden biri oldu

Çekya Devlet Başkanı Pavel, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile birlikte ülkeler arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek için önemli bir platform olan Çek-Kore İş Forumu'nu resmen başlatma fırsatı bulduğu için mutlu ...

- 20/09/2024
IMG
Van ve Bitlis için kuvvetli yağış uyarısı

MGM’den yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden sonra Van çevreleri ile Bitlis'in kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ...

- 20/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10