medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

Garibaşvili: "Çin’le stratejik ortaklık kurmamız olumlu bir gelişme"

Güncel - 05/08/2023 46 Gösterim 0 Yorum

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Gürcistan ile Çin arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık seviyesine yükseltilmesini olumlu karşıladıklarını açıkladı.

Garibaşvili, Çin Medya Grubu’na (CMG) verdiği özel röportajda, Çin’e yaptığı son resmi ziyaret sırasında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile gerçekleştirdiği görüşmenin verimli geçtiğini hatırlattı.

Garibaşvili, Gürcistan-Çin ilişkilerinin stratejik ortaklık seviyesine yükseltilmesinden büyük memnuniyet duyduklarına işaret ederek, iki ülkenin de bu tarihi karardan fayda sağlayacağını kaydetti.

Gürcistan’ın Kuşak ve Yol inisiyatifine en erken destek veren ülkelerden olduğuna dikkat çeken Garibaşvili, inisiyatif çerçevesinde iki ülkenin altyapı, enerji ve tarım alanlarındaki iş birliğinin sürekli derinleştiğini vurguladı.

Garibaşvili, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’yi kapsayan “Orta Koridor” projesinin gelişme potansiyelinin de büyük olduğuna vurgu yaptı.

Çin’in güneybatı kesimindeki Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu’da düzenlenen 31. Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nın açılış törenine de katılan Gürcistan Başbakanı Garibaşvili, törenin görkemi açısından Yaz Olimpiyat Oyunları ile kıyaslanabileceğini belirtti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Haberler

IMG
Ghebreyesus: DSÖ, Lübnan Halk Sağlığı Bakanlığı ile birlikte çalışıyor

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Lübnan'daki toplu kaza olayına yanıt vermek için Halk Sağlığı Bakanlığı ile birlikte çalıştığını belirterek, “Önceki aylarda, DSÖ ve ortakları, ülke hastanelerinin 3’te 2’sinden ...

- 20/09/2024
IMG
Türk: Hükümetleri gençler için dijital eğitimi teşvik etmeye çağırıyorum

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk, hükümetleri gençler için dijital eğitimi teşvik etmeye ve onları çevrimiçi tehditlere karşı korumaya çağırarak, “Çözümlerin insan hakları temelinde olması ve ...

- 20/09/2024
IMG
Pavel: Kore Cumhuriyeti, ileri teknolojiler alanında öncülerden biri oldu

Çekya Devlet Başkanı Pavel, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile birlikte ülkeler arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek için önemli bir platform olan Çek-Kore İş Forumu'nu resmen başlatma fırsatı bulduğu için mutlu ...

- 20/09/2024
IMG
Van ve Bitlis için kuvvetli yağış uyarısı

MGM’den yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden sonra Van çevreleri ile Bitlis'in kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ...

- 20/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10