medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

Xi Jinping, Küresel Ortak Kalkınma Eylem Forumu'na tebrik mektubu gönderdi

Güncel - 10/07/2023 60 Gösterim 0 Yorum

Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün Küresel Ortak Kalkınma Eylem Forumu’nun ilk üst düzey toplantısına bir tebrik mektubu gönderdi.

Xi Jinping, günümüz dünyasında asırlık değişimlerin hız kazandığını, dünya ekonomisinin toparlanmasının ve küresel kalkınma gündeminin zorluklarla karşı karşıya bulunduğunu kaydetti.

Xi Jinping, iş birliği konusunda fikir birliğine varmak ve ortak kalkınmayı teşvik etmek için Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nin uygulanmasını hızlandırmaya yardımcı olan Küresel Kalkınma Girişimi’ni önerdiğini hatırlattı.

Kalkınmanın insanlığın ebedi teması olduğunu ve ortak kalkınmanın daha iyi bir dünya inşa etmenin önemli bir yolu olduğunu vurgulayan Xi Jinping, en büyük gelişmekte olan ülke olarak Çin’in her zaman kendi gelişimini insanlığın gelişmesinin bir parçası olarak yürüttüğünü ve kendi gelişimiyle dünyanın kalkınması için yeni fırsatlar yarattığını söyledi.

Xi Jinping, küresel kalkınma iş birliğinde kaynak yatırımı daha da artıracaklarını ve küresel kalkınma girişimlerini derinlemesine ve sağlam bir şekilde teşvik etmeye, BM’nin 2030 sürdürülebilir hedeflerini gerçekleştirmeye ve insanlığın ortak kader topluluğunu inşa etmeye katkıda bulunmak için uluslararası toplumla birlikte çalışacaklarını belirtti.

Çin Uluslararası Kalkınma İş birliği Ajansı tarafından kurulan Küresel Ortak Kalkınma Eylem Forumu’nun ilk üst düzey toplantısı, bugün Beijing’da başladı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Haberler

IMG
Ghebreyesus: DSÖ, Lübnan Halk Sağlığı Bakanlığı ile birlikte çalışıyor

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Lübnan'daki toplu kaza olayına yanıt vermek için Halk Sağlığı Bakanlığı ile birlikte çalıştığını belirterek, “Önceki aylarda, DSÖ ve ortakları, ülke hastanelerinin 3’te 2’sinden ...

- 20/09/2024
IMG
Türk: Hükümetleri gençler için dijital eğitimi teşvik etmeye çağırıyorum

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk, hükümetleri gençler için dijital eğitimi teşvik etmeye ve onları çevrimiçi tehditlere karşı korumaya çağırarak, “Çözümlerin insan hakları temelinde olması ve ...

- 20/09/2024
IMG
Pavel: Kore Cumhuriyeti, ileri teknolojiler alanında öncülerden biri oldu

Çekya Devlet Başkanı Pavel, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile birlikte ülkeler arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek için önemli bir platform olan Çek-Kore İş Forumu'nu resmen başlatma fırsatı bulduğu için mutlu ...

- 20/09/2024
IMG
Van ve Bitlis için kuvvetli yağış uyarısı

MGM’den yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden sonra Van çevreleri ile Bitlis'in kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ...

- 20/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10