medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

Anatolia MTB Stage Race Kayseri start aldı

Spor - 27/08/2023 72 Gösterim 0 Yorum


Kayseri'nin İncesu ilçesinde başlayan ve toplam 89,2 km boyunca medeniyetin izinde, 4 gün 4 etaptan oluşan ilk kez Türkiye'de düzenlenen Anatolia MTB Stage Race yarışları, Kayseri etabı ile başladı.

üzüm festivalleri, tarihi yapıları ve kazı çalışmaları ile son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken İncesu ilçesi uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Rarih kokan Anadolu'da 4 gün 4 etaptan oluşan ve dünyanın dört bir yanından gelecek amatör ve profesyonel bisikletçiler birbirlerinin yanı sıra zorlu parkur, İncesu'da start aldı.

Yarışlar, Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman'ın start bayrağını kaldırmasıyla başlarken, etkinliği İncesu Kaymakamı Aydın Göçer, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyon, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ve İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek de ilgiyle takip etti.

Yarışın birinci etabında bisikletçiler, efsanelere konu olan Erciyes Dağı'nın eteklerinden pedal çevirerek, Kayseri İncesu'daki ilk etapta 2.5 kilometre boyunca zamana ve birbirlerine karşı yarıştılar.

Farklı ülkelerden 34 sporcunun katıldığı yarışlarda, ilçenin tarihi sokaklarında nefes kesen sahneler yaşandı.

Yarışlar sonucunda genel klasmanda Cemil Bozkurt birinci, Fatih Savlık ikinci, Nasuh Yılmazdağ ise üçüncü olurken, elit kadınlarda birinciliği Alina Sarkulova, ikinciliği Azize Bekar, üçüncülüğü de Tatyana Genelava elde etti.

Elit erkekler kategorisinde ise Furkan Akçam birinci, Ahmet Can Akpınar ikinci, Denis Sergiyenko da üçüncü oldu.

Yarışlar sonunda protokol üyeleri, düzenlenen törenle sporculara ödüllerini takdim etti.

Kayseri'nin yanı sıra Nevşehir ve Kırşehir'de de etaplı olarak düzenlenecek yarışlar, dünyanın dört bir yanından gelecek amatör ve profesyonel toplam 160 bisikletçi katılacak.

Haberler

IMG
Büyükşehir, Yenilenebilir Enerjileri Desteklerken Kadın İstihdamına da Katkı Sunuyor

İklim ve coğrafi konumu itibari ile güneşlenme süresinin en fazla olduğu illerden biri olan Mersin'de, kentin güneş enerji potansiyelini değerlendirerek temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Büyükşehir, çevre dostu uygulaması ile enerji tasarrufu ve verimliliği ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir Belediyesi Sünnet Şöleni Düzenliyor

Sosyal Belediyecilik kapsamında hizmetlerine devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Konteyner Kentlerde kalan çocuklar için sünnet şöleni düzenliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde bulunan Konteyner Kentlerde yaşayan 165 çocuk sünnet ...

- 03/09/2024
IMG
Yeni Kamyon Garajı'nda Hak Sahibi Esnaflar İçin Kura Çekimi Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eski Kamyon Garajı'nın Aksaray Yolu'nda yapımını sürdürdükleri Yeni Kamyon Garajı'na taşınması çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Konya şehir merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak ve taşıma sektöründeki ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir'den Çiftçilere Arpa Alım Desteği

Denizli'de en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine arpa flake yem desteği verecek Denizli Büyükşehir Belediyesi çiftçinin elinde kalan arpa için alıma çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçük aile işletmelerine yönelik hayata geçireceği proje ile hem ...

- 03/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10