medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

Ankara Büyükşehir Belediyesi,bayramda yaşlıların yanında

Güncel - 27/06/2023 61 Gösterim 0 Yorum

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı; evde gündüz bakım hizmeti ile yaşlı ve engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

2023 yılının ilk altı ayında toplam 2 bin 202 engelli, 1699 yaşlı vatandaşa ev temizliği ve kişisel bakım hizmeti veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri; çalışmalarını Kurban Bayramı öncesi artırdı. Bayramın ilk gününe kadar 25 kişilik bir ekiple; 365 eve temizlik, 42 vatandaşa tıraş, 12 eve bakım ve onarım ile 80 ibadethaneye temizlik hizmeti ulaştırılması hedefleniyor.

VATANDAŞLARIN EVLERİ TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR

Yerleri silip süpüren, cam, kapı ve halıları da temizleyen ekipler, mutfak banyo, tuvalet temizliğinin yanı sıra balkonları da yıkayarak adeta yaşlıların eli kolu oluyor.

Ekipler; ihtiyaca göre; kapı kolları, musluk tamiri, elektrik tamiri ve ampullerin değiştirilmesi, kırılan mobilyaların onarımı gibi birçok konuda da tadilat desteği sunuyor.

Fiziksel yeterliliği olmayan yaşlıların beden temizliği ile saç ve sakal tıraşı, tırnak kesimi ve vücut bakımları da Yaşlı Hizmet Merkezi'nin sunduğu hizmetler arasında yer alıyor.

Evlerine temizliğe gidilen vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesinin hizmetiyle ilgili şunları söyledi:

-Ahmet Kocatürk: "Camlarımı, yerleri, halıları her yeri ayrı ayrı temizliyorlar. Benim için çok iyi oluyor çünkü 30 yıldır yalnız yaşıyorum, kendim temizlik yapamıyorum. Bayram öncesinde geldiler temizlediler sağ olsunlar."

-Mustafa Demir: "Eşimin rahatsızlığından dolayı eşimin hizmetlerini de yaptığım için temizliği yetiştiremiyorum. Arkadaşlar geliyor temizliğimizi yapıyor. Biz bu hizmetten çok memnunuz. Düzenli olarak temizliyor şimdi de bayram temizliğine geldiler. Benim için çok avantaj sağlıyor camları, koltukları, kapıları, yerleri her yeri silip temizliyorlar tozları alıyorlar bizi zor durumdan kurtarıyorlar."

Haberler

IMG
Büyükşehir, Yenilenebilir Enerjileri Desteklerken Kadın İstihdamına da Katkı Sunuyor

İklim ve coğrafi konumu itibari ile güneşlenme süresinin en fazla olduğu illerden biri olan Mersin'de, kentin güneş enerji potansiyelini değerlendirerek temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Büyükşehir, çevre dostu uygulaması ile enerji tasarrufu ve verimliliği ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir Belediyesi Sünnet Şöleni Düzenliyor

Sosyal Belediyecilik kapsamında hizmetlerine devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Konteyner Kentlerde kalan çocuklar için sünnet şöleni düzenliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde bulunan Konteyner Kentlerde yaşayan 165 çocuk sünnet ...

- 03/09/2024
IMG
Yeni Kamyon Garajı'nda Hak Sahibi Esnaflar İçin Kura Çekimi Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eski Kamyon Garajı'nın Aksaray Yolu'nda yapımını sürdürdükleri Yeni Kamyon Garajı'na taşınması çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Konya şehir merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak ve taşıma sektöründeki ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir'den Çiftçilere Arpa Alım Desteği

Denizli'de en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine arpa flake yem desteği verecek Denizli Büyükşehir Belediyesi çiftçinin elinde kalan arpa için alıma çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçük aile işletmelerine yönelik hayata geçireceği proje ile hem ...

- 03/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10