medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

Bakan Tekin, EBA Canlı Yayınında Öğretmenlere Seslendi

Eğitim - 13/09/2023 82 Gösterim 0 Yorum

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ve 1 milyonu aşkın öğretmenle birlikte çalışma hukukuna saygı gösteren, birlikte çalışabilen bir ekip ruhuyla beraber çalışmak istediklerini dile getiren Tekin, bakan yardımcılarıyla uzun yıllar bakanlık içinde çok farklı pozisyonlarda birlikte çalıştıklarını aktardı.

Haziran ayının başından itibaren Bakanlıkta yeni eğitim öğretim yılına ilişkin yapılan hazırlıkları anlatan Tekin, asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgede eğitim öğretim sürecine ilişkin ciddi tedbirler aldıklarını vurguladı.

Bölgede yıkılan, hasar gören dersliklerinin yeniden yatırım programına alınması açısından planlamaları yaptıklarını bildiren Tekin, deprem bölgesindeki öğretmenlerin konaklamalarıyla ilgili aldıkları tedbirleri hatırlattı.

YENİ MEVZUATLAR BU HAFTA YAYIMLANACAK

Bu süreçte mevzuatta yapılan düzenlemeleri aktaran Tekin, "Önümüzdeki günlerde de başta ortaöğretim yönetmeliği olmak üzere temel eğitim, hayat boyu ve ölçme değerlendirmeyle ilgili yönetmelik hazırlıklarımız da tamamlandı. Bu hafta içinde bunlardan bir kısmı yayınlanmış olacak." bilgisini paylaştı.

Öğretmenlerin yer değişikliğine ilişkin yaptıkları düzenlemeleri istişarelerle hayata geçirdiklerinin altını çizen Tekin, konuşmasında eğitim öğretim ortamlarının ve niteliğini artıracak bir süreç içinde olduklarını bunun yanında meslektaşı öğretmenlerin karşı karşıya bulundukları problemlerin çözümüne, itibarlarının korunması noktasında aldıkları tedbirlere ve disiplin uygulamalarına ilişkin hayata geçirecekleri uygulamaları özetledi.

Yusuf Tekin, öğretmenlerin de cep telefonlarını zorunlu olmadıkça derslerde kullanmamalarını istedi.

Özellikle sınıf öğretmenlerinin ilkokullara yeni kayıt yaptıran öğrencilerin sınıf, şube ve öğretmen seçimiyle ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiklerini aktaran Tekin, yayımladıkları genelgede eğitim öğretimin niteliğinin artırılmasıyla ilgili adımlar attıklarını vurguladı.

EBA TEKRAR ZENGİNLEŞTİRİLECEK

Millî Eğitim Bakanlığının Eğitim Bilişim Ağı'nı (EBA) tekrar zenginleştireceklerini bildiren Bakan Tekin, "EBA, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yeniden başucu kaynağı hâline dönüşecek. Onunla ilgili tedbirlerimizi alıyoruz. İkincisi hem görsel açısından hem kullanım açısından ders kitaplarımızı tekrar gözden geçiriyoruz. Sahadan gelen arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda güncel gelişmeler ve içinde bulunduğumuz hızlı değişim dünya koşulları içinde müfredatla ilgili de burada sürekli bir güncelleme süreci olacak." diye konuştu.

Öğretmenlerle buluşmalarında, müfredatta bazı derslerin ağırlığı ve diğer hususlarla ilgili öneriler geldiğini dile getirdi.

Haberler

IMG
Büyükşehir, Yenilenebilir Enerjileri Desteklerken Kadın İstihdamına da Katkı Sunuyor

İklim ve coğrafi konumu itibari ile güneşlenme süresinin en fazla olduğu illerden biri olan Mersin'de, kentin güneş enerji potansiyelini değerlendirerek temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Büyükşehir, çevre dostu uygulaması ile enerji tasarrufu ve verimliliği ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir Belediyesi Sünnet Şöleni Düzenliyor

Sosyal Belediyecilik kapsamında hizmetlerine devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Konteyner Kentlerde kalan çocuklar için sünnet şöleni düzenliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde bulunan Konteyner Kentlerde yaşayan 165 çocuk sünnet ...

- 03/09/2024
IMG
Yeni Kamyon Garajı'nda Hak Sahibi Esnaflar İçin Kura Çekimi Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eski Kamyon Garajı'nın Aksaray Yolu'nda yapımını sürdürdükleri Yeni Kamyon Garajı'na taşınması çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Konya şehir merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak ve taşıma sektöründeki ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir'den Çiftçilere Arpa Alım Desteği

Denizli'de en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine arpa flake yem desteği verecek Denizli Büyükşehir Belediyesi çiftçinin elinde kalan arpa için alıma çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçük aile işletmelerine yönelik hayata geçireceği proje ile hem ...

- 03/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10