medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

CHP Bursa Osmangazi'de Çelikten dönemi

Siyaset - 22/08/2023 84 Gösterim 0 Yorum

CHP Osmangazi ilçe başkanlığına Cengiz Çelikten seçildi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda gerçekleşen kongrede CHP Bursa İl Başkanı Av. Turgut Özkan, Bursa milletvekilleri Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, Prof. Dr. Kayıhan Pala, geçmiş dönem il başkanları İsmet Karaca, Erhan Sevimli, Gürhan Akdoğan, Şadi Özdemir, geçmiş dönem milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de hazır bulundu.

Divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın yürüttüğü kongrenin açılışında konuşan CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz, ilçe başkanlığı görevini, 18 Aralık 2020 tarihinde devraldığını ve bugüne dek yaklaşık 3 yıl boyunca yürüttüğünü vurguladı. İlçe başkanlığına aday olmadığını ve bugün seçilecek heyete görevi devredeceğini hatırlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan yaptığı konuşmada CHP üzerine oyunlar oynandığını vurguladı.

Kongrede söz alan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Bir seçim yaşadık ve seçimi kaybettik. Millet İttifakı olarak seçimi kaybettik. Elbette hayallerimiz ve umutlarımız vardı. O hayallerimizin peşindeyiz. Daha iyi bir Osmangazi, daha iyi bir gelecek. Bu ülkenin gerçek emekçilerinin refahının arttığı bir düzen kurmak istedik. Ama başaramadık" dedi.

Değişimle ilgili görüşlerini de aktaran Sarıbal, "Değişime de değinmek istiyorum. Blok listeler kaldırılmalı. Üyelerin kaydı ilçe başkanına bırakılmamalı. Nitelikli üye meselesine geçmemiz lazım. Mahalle temsilciliği de çok önemli. Mahalle delegasyonu özgürleşmeli. İl ilçe disiplin kurullarının, il ilçe başkanlarının emrinde olması nasıl bir adalet arkadaş. Bu gördüklerimizle geleceği inşa edip ona göre hareket etmeliyiz. İllerde parti meclis üyesi seçilsin. Ankara'ya gidip o meclis üyesi o şehrin dertlerini söylesin. Ve de her şeyde ön seçim yapılsın" şeklinde konuştu.

Delegelerin konuşmalarının ardından ilçe Başkan adayları da konuşmalarını yaptı.

Başkan adaylarının konuşmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi.

Cengiz Çelikten 197 oyla ilçe başkanlığına seçilirken, Baran Güneş'in listesi ise 186 oyda kaldı. 4 oy geçersiz sayıldı.

Haberler

IMG
Büyükşehir, Yenilenebilir Enerjileri Desteklerken Kadın İstihdamına da Katkı Sunuyor

İklim ve coğrafi konumu itibari ile güneşlenme süresinin en fazla olduğu illerden biri olan Mersin'de, kentin güneş enerji potansiyelini değerlendirerek temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Büyükşehir, çevre dostu uygulaması ile enerji tasarrufu ve verimliliği ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir Belediyesi Sünnet Şöleni Düzenliyor

Sosyal Belediyecilik kapsamında hizmetlerine devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Konteyner Kentlerde kalan çocuklar için sünnet şöleni düzenliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde bulunan Konteyner Kentlerde yaşayan 165 çocuk sünnet ...

- 03/09/2024
IMG
Yeni Kamyon Garajı'nda Hak Sahibi Esnaflar İçin Kura Çekimi Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eski Kamyon Garajı'nın Aksaray Yolu'nda yapımını sürdürdükleri Yeni Kamyon Garajı'na taşınması çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Konya şehir merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak ve taşıma sektöründeki ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir'den Çiftçilere Arpa Alım Desteği

Denizli'de en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine arpa flake yem desteği verecek Denizli Büyükşehir Belediyesi çiftçinin elinde kalan arpa için alıma çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçük aile işletmelerine yönelik hayata geçireceği proje ile hem ...

- 03/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10