medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

DSP: CHP komedinin nirvanasında!

Siyaset - 20/07/2023 88 Gösterim 0 Yorum

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Aksakal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı sonlandırdığını duyurmasının, dış politikada her an bir oldu-bittiyle karşılaşma riskini beraberinde getirdiğini belirten Aksakal, "NATO veya ABD, Türkiye olarak bizi, yürüttüğümüz tarafsız politikalardan uzaklaştırmaya yönelik baskılar kurgulayabilir; bu baskıların neticesinde, Montrö Anlaşması'nın, 'bir kereden bir şey olmaz' yaklaşımıyla dejenere edilmesini denemeye kalkışabilir. 'Aman dikkat' diyoruz." şeklinde konuştu.

Meclis'te, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümü üzerine gündem dışı konuşma yaparken CHP milletvekillerinin Genel Kurul salonundan ayrılmalarına ilişkin Aksakal, "Yaptıkları çarpıcı muhalefet için kendilerini tebrik ediyorum. Kıbrıs'ta görev yapan Türk askerine 'işgalci' diyen PKK yandaşlarıyla yol yürüyenlerden zaten böyle bir karşı eylem beklenebilirdi." ifadelerini kullandı.

CHP'nin, 25 Temmuz Salı günü Meclisin olağanüstü toplanması talebini değerlendiren Aksakal, "Hakikaten komedinin nirvanasını yaşıyor bunlar. Adama sorarlar; 'bu torba kanun görüşülürken yarıdan fazlanız Meclis'te yoktu, oylaması yapıldığında da yarıdan fazlanız oy kullanmadınız.' Neymiş efendim, sahadalarmış. Herhalde top sahasındaydılar. Siz bu milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz?" diye sordu.

Aksakal, enflasyon çerçevesinde çalışanlara yapılan ücret zammı ve verilen refah payının aynı oranda emekli aylıklarına yansıtılmamış olmasının sadece Anayasa'nın değil, ilahi adaletin eşitlik ilkelerine de uymadığını dile getirdi.

Yüzde 25 artışın, ele geçen maaş üzerine yapılması ve en az 4 bin lira seyyanen bir zammın ilave edilmesi gerektiğini söyleyen Aksakal, enflasyona karşı alınan tedbirlerin sert karakterde olmasının ciddi bir toplumsal travmanın tetiklenmesine yol açtığını kaydetti. Mali disiplinin sağlanması için öngörülen gelir artışlarının sadece yeni vergiler koyarak veya oranları artırmak suretiyle elde edilemeyeceğini vurgulayan Aksakal, "Öncelik, mevcut oran ve vergilerin tam ve zamanında toplanmasını sağlayacak idari yapılanma ve önlemler de olmalıdır." dedi.

Aksakal, DSP olarak akaryakıttan alınan ÖTV'nin 6 ayda bir enflasyona uyarlanmasını hatalı bulduklarını ve bunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberler

IMG
Büyükşehir, Yenilenebilir Enerjileri Desteklerken Kadın İstihdamına da Katkı Sunuyor

İklim ve coğrafi konumu itibari ile güneşlenme süresinin en fazla olduğu illerden biri olan Mersin'de, kentin güneş enerji potansiyelini değerlendirerek temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Büyükşehir, çevre dostu uygulaması ile enerji tasarrufu ve verimliliği ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir Belediyesi Sünnet Şöleni Düzenliyor

Sosyal Belediyecilik kapsamında hizmetlerine devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Konteyner Kentlerde kalan çocuklar için sünnet şöleni düzenliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde bulunan Konteyner Kentlerde yaşayan 165 çocuk sünnet ...

- 03/09/2024
IMG
Yeni Kamyon Garajı'nda Hak Sahibi Esnaflar İçin Kura Çekimi Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eski Kamyon Garajı'nın Aksaray Yolu'nda yapımını sürdürdükleri Yeni Kamyon Garajı'na taşınması çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Konya şehir merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak ve taşıma sektöründeki ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir'den Çiftçilere Arpa Alım Desteği

Denizli'de en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine arpa flake yem desteği verecek Denizli Büyükşehir Belediyesi çiftçinin elinde kalan arpa için alıma çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçük aile işletmelerine yönelik hayata geçireceği proje ile hem ...

- 03/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10