medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

GSF öğrencilerinden 'Bursa'da Bir Cumhuriyet Kumpanyası'

Kültür - Sanat - 11/12/2023 71 Gösterim 0 Yorum

Türk tiyatrosunun en çok sahnelenen oyunlarından seçkilerle hazırlanan oyun Cumhuriyetin 100. yılına tiyatronun penceresinden bakıyor.

Tarihsel olarak tiyatroda iz bırakan oyunların ele alındığı, Türk tiyatrosunun ölümsüz yazarları ve eserlerinin yer aldığı oyun anlamlı bir seçki olarak sahneye aktarılan Bursa'da Bir Cumhuriyet Kumpanyası oyunun yazar ve yönetmenliğini Dr. Öğretim Üyesi Tülay Yıldız Akgül ve Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçısı aynı zamanda sahne sanatları sözleşmeli öğretim elemanı Ali Bircan Teke üstlendi.

100. yılda Lüküs Hayat'tan Fehim Paşa Konağına, Yedi Kocalı Hürmüz'den Midas'ın Kulaklarına, Keşanlı Ali Destanından Sersem Kocanın Kurnaz Karısına ve ilk kadın oyuncumuz Afife Jale'ye herkesi bir araya getiren oyunun müzik koordinatörlüğünü Prof. Dr. Ayhan Helvacı yaptı.

Canlı müziğin yer aldığı oyunun müziklerine katkı sunanlar arasında Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Ud hocası Kaan Ayhan, kanun hocası Osman Çiçek ve perküsyon da okulun öğrencilerinden Çağrı Bulut yer alıyor.

Oyun için özel olarak sözlerini Doç. Dr. Mine Artu Mutlugün'ün yazdığı bestesini Prof. Dr. Ayhan Helvacı'nın yaptığı bir 100. yıl marşı da ilk seslendirilmesi bu oyunda yapılacak.

50 kişilik bir kadronun yer aldığı "Bursa'da Bir Cumhuriyet Kumpanyası" oyunu için Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan ve Bölüm Başkanı Prof. Ali Sait Liman ve tüm bölüm hocaları "Türk tiyatrosunun unutulmaz yazarları ve eserlerini bu anlamlı günde seyircileriyle buluşmaya davet etti.

Oyun, 27 Ekim 2023 saat: 18:00'de Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Salonu'nda ilk gösterimini yapacak, ikinci gösterim ise 15 Kasım ‘da Tayyare Kültür Merkezinde saat 20:00'de olacak.

Oyunun yıl boyunca Bursa'nın ve Türkiye'nin başka şehirlerinde de gösterim yapılması planlandı.

Haberler

IMG
Büyükşehir, Yenilenebilir Enerjileri Desteklerken Kadın İstihdamına da Katkı Sunuyor

İklim ve coğrafi konumu itibari ile güneşlenme süresinin en fazla olduğu illerden biri olan Mersin'de, kentin güneş enerji potansiyelini değerlendirerek temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Büyükşehir, çevre dostu uygulaması ile enerji tasarrufu ve verimliliği ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir Belediyesi Sünnet Şöleni Düzenliyor

Sosyal Belediyecilik kapsamında hizmetlerine devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Konteyner Kentlerde kalan çocuklar için sünnet şöleni düzenliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde bulunan Konteyner Kentlerde yaşayan 165 çocuk sünnet ...

- 03/09/2024
IMG
Yeni Kamyon Garajı'nda Hak Sahibi Esnaflar İçin Kura Çekimi Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eski Kamyon Garajı'nın Aksaray Yolu'nda yapımını sürdürdükleri Yeni Kamyon Garajı'na taşınması çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Konya şehir merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak ve taşıma sektöründeki ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir'den Çiftçilere Arpa Alım Desteği

Denizli'de en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine arpa flake yem desteği verecek Denizli Büyükşehir Belediyesi çiftçinin elinde kalan arpa için alıma çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçük aile işletmelerine yönelik hayata geçireceği proje ile hem ...

- 03/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10