medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

Kıraç'tan muhteşem 100. yıl konseri

Magazin - 11/12/2023 55 Gösterim 0 Yorum

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, siyasiler ve Kozan Halkı, saat 19.23'te, Turgut Özal Bulvarı'ndan; meşalelerle, bayraklarla, marşlar eşliğinde Şehit Mustafa Fehmi Kubilay Meydanı'na kadar yürüdü.

Şehit Mustafa Kubilay Meydanı'nda, Kozanlıların sevgi gösterileriyle bağrına bastığı Başkan Zeydan Karalar, coşkulu kalabalığa hitap etti.

KAHRAMAN KOZANLILAR HÜRRİYET İÇİN BEDEL ÖDEDİ

Kozan'ın Cumhuriyetin temelinde önemli katkısı ve etkisi olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıktı ve daha sonra düzenlediği Sivas Kongresi'ne Kozan'dan da katılım oldu. Ardından Kozan çevresinde Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu milis kuvvetleri, işgalcilere karşı savaştı, mücadele etti ve Kahraman Kozanlılar burayı düşman işgalinden kurtardı. Fransız destekli Ermeniler burada halka zulmetti ama sonunda Kozanlılar bedel ödeyerek, Kozan'ın hürriyetini kazandı" dedi.

CUMHURİYET KOLAY KURULMADI, KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Cumhuriyetin büyük zorluklarla kurulduğunu anlatan Başkan Zeydan Karalar, "Cumhuriyet kolay kurulmadı. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi, demokrasi, adalet, kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren, onların hayata dair her alanda olmasını sağlayan, eşitliği-adaleti önde tutan bir yönetim biçimidir. Cumhuriyette fırsat eşitliği vardır. Cumhuriyetin çocukları, yoksul da olsalar, memleketin en yüksek mevkilerine gelebilirler. Cumhuriyetin kıymetini bilmeli ve Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak için üzerimize ne düşüyorsa yapmalıyız. Kozanlıların bu konuda gerekeni yapacağından eminim" diye konuştu.

HALKIMIZA HİZMETTEN ASLA YORULMAYACAĞIZ

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce Kozan'a yapılan ve yapılacak önemli hizmetlerle ilgili bilgi de veren Başkan Zeydan Karalar, Kozan merkezde Büyükşehir'e ait sorunlu yol kalmayacağını söyledi. Kozanlıların bir süre sonra Yedigöze Barajı'nın suyunu içeceğini belirten Başkan Zeydan Karalar, ilçe halkına yoğun hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etti. Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: "Adana Büyükşehir Belediyesi'nde borç gelirin 4 katıydı. Bu kardeşiniz şimdi geliri borcun 4 katına çıkardı. Böylece hizmet için borçlanmaya ihtiyacımız kalmadı. Şimdi halkımıza hizmet etme gücümüzü artırdık. Halka hizmet etmekten asla yorulmayacağız."

Kozanlıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Başkan Zeydan Karalar, Kozanlıları 29 Ekim'de Adana'da yapılacak meşaleli yürüyüş ve Melek Mosso konserine de davet etti.

Daha sonra Kozanlılar Sanatçı Kıraç'ın yeni bestelediği 100. Yıl Marşı'nı ve birbirinden güzel şarkılarını dinleyerek Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu yaşadı.

Haberler

IMG
Büyükşehir, Yenilenebilir Enerjileri Desteklerken Kadın İstihdamına da Katkı Sunuyor

İklim ve coğrafi konumu itibari ile güneşlenme süresinin en fazla olduğu illerden biri olan Mersin'de, kentin güneş enerji potansiyelini değerlendirerek temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Büyükşehir, çevre dostu uygulaması ile enerji tasarrufu ve verimliliği ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir Belediyesi Sünnet Şöleni Düzenliyor

Sosyal Belediyecilik kapsamında hizmetlerine devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Konteyner Kentlerde kalan çocuklar için sünnet şöleni düzenliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde bulunan Konteyner Kentlerde yaşayan 165 çocuk sünnet ...

- 03/09/2024
IMG
Yeni Kamyon Garajı'nda Hak Sahibi Esnaflar İçin Kura Çekimi Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eski Kamyon Garajı'nın Aksaray Yolu'nda yapımını sürdürdükleri Yeni Kamyon Garajı'na taşınması çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Konya şehir merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak ve taşıma sektöründeki ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir'den Çiftçilere Arpa Alım Desteği

Denizli'de en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine arpa flake yem desteği verecek Denizli Büyükşehir Belediyesi çiftçinin elinde kalan arpa için alıma çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçük aile işletmelerine yönelik hayata geçireceği proje ile hem ...

- 03/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10