medya@uobenkural.com.tr  ||  0 850 305 08 24 Hakkımızda Künye Bize Ulaşın
IMG-LOGO

MUBI ağustos seçkisinde öne çıkan filmler

Kültür - Sanat - 31/07/2023 88 Gösterim 0 Yorum

MUBI, Ağustos ayında izleyicilere dopdolu bir film seçkisi sunuyor. Saç tasarımlarının saplantılı dünyasını ele alan "MEDUSA DELUXE", Marion Cotillard ve Adam Driver'ın başrollerini paylaştığı müzikal film "ANNETTE", Céline Sciamma'nın senaristleri arasında yer aldığı animasyon "KABAKÇIĞIN HAYATI", Prenses Diana biyografisi "SPENCER" ve Metin Erksan'ın korku klasiği "ŞEYTAN" gibi dikkat çeken filmler MUBI platformunda yer alacak.

Thomas Hardiman'ın yönetmen koltuğunda oturduğu "MEDUSA DELUXE", havalı saçların ve takıntılı kuaförlerin gösterişli dünyasında işlenen gizemli bir cinayetin peşine düşüyor. İngiliz Bağımsız Film Ödülleri'nde En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı ödülü kazanan film, özgün saç tasarımlarıyla izleyicileri kendine çekiyor.

Pablo Larraín'in yönettiği "SPENCER", Prenses Diana'nın hayatındaki üç önemli günü konu alıyor. Diana rolündeki Kristen Stewart'a Oscar adaylığı getiren film, tarihe mal olmuş karakterlere özgün bir bakışla hayat veren Larraín'in imzasını taşıyor.

Claude Barras'ın stop-motion tekniğiyle çektiği "KABAKÇIĞIN HAYATI", 9 yaşındaki bir çocuğun trajik bir şekilde kimsesiz kalmasını ve yetiştirme yurdunda başlayan yeni hayatını anlatıyor.

Leos Carax'ın Cannes'da En İyi Yönetmen ödülü kazanan filmi "ANNETTE", Sparks grubundan ilham alan bir rock operasını beyazperdeye taşıyor. Marion Cotillard ve Adam Driver, bu sıradışı müzikalde unutulmaz performanslar sergiliyor.

Sami Barış Kefeli ve Nükhet Taneri'nin yönetmenliğini üstlendiği "BEN TEK SİZ HEPİNİZ", 59. Antalya Film Festivali'nde En İyi Kısa Film ödülüne layık görüldü. Film, İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanırken evinde elektrik olan Deniz'in giderek yalnızlaşmasını ve tekinsiz duygularla yüzleşmesini anlatıyor.

Samira Makhmalbaf'ın 1998 yapımı "ELMA", 12 yıl boyunca eve hapsedilen iki kız kardeşin hikayesini, aralarındaki bağın kuvvetini yansıtarak anlatıyor. İran sinemasından çıkmış gizli bir hazineden biri olarak kabul edilen bu film, duygusal bir deneyim sunuyor.

Felix Van Groeningen ve Charlotte Vandermeersch'in yönettiği "SEKİZ DAĞ", İtalyan Alplerinde çocukluktan yetişkinliğe uzanan bir dostluk ve kendini keşfetme yolculuğunu merkeze alıyor. Jüri Ödülü kazanan bu film, geçmişle yüzleşmeyi ve kendi kimliğini keşfetmeyi anlatıyor.

Ağustos ayında MUBI'de gösterilecek Metin Erksan özel gösterimi kapsamında ise "ŞEYTAN" yer alıyor. Erksan'ın kısıtlı olanaklarla yeniden yorumladığı bu kült korku filmi, Hristiyanlığa ait dini motifleri ülke geleneklerine uyarlayarak farklı bir deneyim sunuyor.

MUBI, Ağustos ayında bu çeşitli ve etkileyici film seçkisiyle sinemaseverleri keyifli bir yolculuğa davet ediyor.

Hibya Haber Ajansı

Haberler

IMG
Büyükşehir, Yenilenebilir Enerjileri Desteklerken Kadın İstihdamına da Katkı Sunuyor

İklim ve coğrafi konumu itibari ile güneşlenme süresinin en fazla olduğu illerden biri olan Mersin'de, kentin güneş enerji potansiyelini değerlendirerek temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Büyükşehir, çevre dostu uygulaması ile enerji tasarrufu ve verimliliği ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir Belediyesi Sünnet Şöleni Düzenliyor

Sosyal Belediyecilik kapsamında hizmetlerine devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Konteyner Kentlerde kalan çocuklar için sünnet şöleni düzenliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde bulunan Konteyner Kentlerde yaşayan 165 çocuk sünnet ...

- 03/09/2024
IMG
Yeni Kamyon Garajı'nda Hak Sahibi Esnaflar İçin Kura Çekimi Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eski Kamyon Garajı'nın Aksaray Yolu'nda yapımını sürdürdükleri Yeni Kamyon Garajı'na taşınması çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Konya şehir merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak ve taşıma sektöründeki ...

- 03/09/2024
IMG
Büyükşehir'den Çiftçilere Arpa Alım Desteği

Denizli'de en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine arpa flake yem desteği verecek Denizli Büyükşehir Belediyesi çiftçinin elinde kalan arpa için alıma çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçük aile işletmelerine yönelik hayata geçireceği proje ile hem ...

- 03/09/2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10